Alv-muutos

Alv-muutos

Arvonlisäveron muutos 1.9.2024

Yleinen arvonlisäverokanta päivittyy tämän hetken tiedon mukaan 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Muutos on tulossa voimaan 1.9.2024.

Hallitusohjelmassa olevan alennetun 10 prosentin arvonlisäverokannan nosto 14 prosenttiin on mahdollisesti tulossa voimaan 1.1.2025. Lisäksi makeisten ja suklaatuotteiden nostaminen alennetusta 14 prosentin verokannasta yleiseen verokantaan on mahdollisesti tapahtumassa vuoden 2025 aikana, mutta ajankohtaa ei ole määritelty.

Kassojen arvonlisäverokantamuutokset

Veromuutokset voi tehdä omatoimipäivityksenä tai tilata palveluna. Olemme nykyään 10 hengen organisaatio, ja meillä on varattu alv-muutoksiin myös muiden osastojemme henkilöstöä. Alla ilmoitettuihin palveluiden hintoihin lisätään Alv joka määräytyy palvelun suorittamisajankohdan mukaan.

Mando

Alustavan suunnitelman mukaan Mandon taustajärjestelmään ajetaan Mando Oy:n puolesta tietokanta-ajo 1.9.2024 klo 00:00, jonka jälkeen kassoilla kannattaa tehdä ensin päivän päätös ja ladata sitten kassoille parametrit. Tämä parametrilataus ottaa käyttöön 25,5% arvonlisäverokannat niillä tuotteilla, jotka aiemmin olivat 24% arvonlisäverokannassa. Parametrien latauksen jälkeen avataan uusi liikepäivä päivämäärälle 1.9.2024 ja tarkistetaan, että verokannat ovat muuttuneet 25,5% prosenttiin.
Mandon taustaan jätetään vanha verokanta 24% mm. raportointia varten ja uusi verokanta perustetaan 25,5 prosenttiin. Tuotteiden myyntihintaan tai niiden korotuksiin Mando Oy ei ota kantaa, vaan asiakas tekee korotuksia itse niin halutessaan.

Mikäli asiakas päättää korottaa hintojaan, uuden hinnaston voi syöttää pilvipalveluun itse.

TTL tarjoaa hintamuutoksia palveluna tuntityönä:

Arkisin kello 8-16, hinta 95€/alkava tunti

Arkisin kello 16-21 190€/alkava tunti

Viikonloppuisin 259€/alkava tunti

Palvelu edellyttää ennakkotilausta ja päivitetyn hinnaston toimittamista etukäteen.

Päivitystä ei voi tehdä ennakkoon. Päivitys tehdään täysin etänä eikä asiakkaan tarvitse olla paikalla tekoaikaan. Parametrit pitää ladata ennen seuraavaa käyttöä.

Vektori

Vektori-kassajärjestelmää varten tulee saataville omatoimipäivitysohje arvonlisäverojen muutoksen tekemiseksi.

Alv-päivityksen vaiheet:

 • Uuden verokannan 25,5% luominen
 • 24% verokannassa olleiden tuotteiden vaihtaminen uuteen verokantaan. Huom: oletusarvoisesti tuotteiden hinta nousee koska Vektorissa myyntihinnat lasketaan verottoman hinnan mukaan
 • Hinnastojen päivittäminen jos erikoishinnastoja on käytössä ja hinnat halutaan pitää samoina
 • Mahdolliset myyntihintojen korjaukset

TTL tarjoaa arvonlisäveromuutoksia ja hintamuutoksia palveluna tuntityönä:

Arkisin kello 8-16, hinta 95€/alkava tunti

Arkisin kello 16-21 190€/alkava tunti

Viikonloppuisin 259€/alkava tunti

Palvelu edellyttää ennakkotilausta. Minimiveloitus on 1 tunti, ja se sisältää:

 • Uuden verokannan 25,5% luominen
 • 24% kannassa olleiden tuotteiden vaihtaminen uuteen verokantaan
 • Myyntihintojen muuttaminen ennalleen, eli niitä ei koroteta

Teemme myös myyntihintojen muokkauksia ja hinnastojen päivityksiä asiakkaan etukäteen toimittaman hintalistan mukaan. Veloitus tuntityönä.

Päivitystä ei voi tehdä ennakkoon. Päivitys tehdään täysin etänä eikä asiakkaan tarvitse olla paikalla tekoaikaan. Parametrit pitää ladata ennen seuraavaa käyttöä.

Myös Vektori tarjoaa päivitystä palveluna suoraan loppukäyttäjille.

Casio-kassalaitteet

Casion laitevalmistus ja tuki on maailmanlaajuisesti päättynyt. TE-sarjan ja vanhan SE-sarjan viimeiset kassat valmistettiin vuonna 2014, QT-sarjan viimeiset kassat valmistetiin 2016, uuden SE-sarjan ja VR-sarjan viimeiset kassat 2019. TTL Systems tukee kassoja mahdollisuuksien mukaan, mutta emme valitettavasti pysty lupaamaan tukea Casio kassoille enää vuoden 2024 jälkeen. Mando Oy tarjoaa päivitysohjeen vielä tietyille Casio-kassamalleille.

Omatoimipäivitys

Periaate Casio-kassojen osalta on, että uutta verokantaa ei perusteta, vaan muokataan olemassa olevaa 24% verokantaa 25,5% verokannaksi. Omatoimimuutoksia ei voi tehdä etukäteen, vaan ne pitää tehdä vasta uuden verokannan astuttua voimaan.
Ensin kassoilta tehdään kaikki tarvittavat Z-raportit, (päivä-, kuukausi- ja vuosinollaus), jonka jälkeen tehdään muutokset kassalle. Muutokset tapahtuvat asiakkaan omalla vastuulla.

Seuraaville kassamalleille tulee saataville arvonlisäverojen omatoimipäivitysohje:

Näppäinkassat: Casio V-R-sarjan kassat: Casio QT-sarjan kassat:
Casio SE-S100 VR 100 QT-6100
Casio SE-S400 VR 200 QT-6600
Casio SE-S3000 VR7100
Casio SE-C450
Casio SE-C3500

Vanhemmille kassoille kuten TE-sarja ja SE-S10, SE-S300, SE-S2000, SE-C300, SE-C2000 ei valitettavasti ole päivitystukea tai ohjeita saatavilla. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö vanhemmissakin Casio-kassoissa verokannan muutos voisi olla mahdollista. Verokantaa voi halutessaan yrittää muuttaa omalla vastuullaan.

Casio TE-M80 ei tue arvonlisäverokantojen nimien erittelyä kuitilla joten se ei täytä laskumerkintävaatimuksia enää muutoinkaan.

Tarjoamme arvonlisäverojen muutosta myös palveluna samoille Casion malleille joille julkaistaan omatoimipäivitysohje.

Arkisin kello 8-16, hinta 95€/alkava tunti

Arkisin kello 16-21 190€/alkava tunti

Viikonloppuisin 259€/alkava tunti

Käyttöpaikalla tehdyssä muutoksessa veloitamme lisäksi matkakulut 39€ Tampereella tai 1,49€/km Tampereen ulkopuolella.

Minimiveloitus on yksi tunti. Alv-muutos ilman hinnastopäivitystä suoritetaan tunnissa.

Päivitys on tilattava ennakkoon ja päivitysajat täytetään tilausjärjestyksessä. Jos myyntihintoja halutaan muuttaa, myös niiden muutos on tilattava ennakkoon. Päivitys on tehtävä kassasta, sitä ei voi tehdä etänä. Kassan voi toimittaa toimistollemme muutettavaksi sovitulla ajalla, tai palvelun voi tilata kassan käyttöpaikalle.

Meiltä tilatussa Alv-muutoksessa kassaan tehdään päivitetty ohjelma uusilla veroilla ja uusilla hinnoilla valmiiksi erilliselle muistikortille. Verojen muuttuessa kassalta otetaan käyttäjän toimesta kaikki raportit, ja uudelta muistikortilta ladataan antamiemme ohjeiden mukaan uudet verot ja mahdollisesti hinnat sisältävä ohjelma kassaan. Uusi ohjelma voidaan siis tehdä muistikortille valmiiksi ennakkoon, mutta sitä ei voi tehdä etänä.

Tarvittaessa tulemme päivittämään kassan elokuun viimeisenä päivänä myynnin loputtua paikan päälle, jolloin me hoidamme myös ohjelmiston latauksen kassaan. Vaihtoehtoisesti se voidaan tehdä 1.9. ennen myynnin aloitusta.

Valitettavasti emme voi lähtökohtaisesti antaa omatoimipäivityksiin puhelinneuvontaa, koska resurssimme ovat varattuina päivitysten tekemiseen.

Tulopos

Tulopos tiedottaa järjestelmän käyttäjiä erikseen. Verokantamuutos 24%->25,5% tehdään automaattisesti 1.9. Tuotteiden verollisia hintoja ei muuteta, eli automaattimuutos tehdään verottomiin hintoihin niin että verollinen myyntihinta ei nouse. Tulopos tuo asiakkaidensa käyttöön joukkomuokkaustyökalun jonka avulla asiakas voi halutessaan ajastaa myös verollisten hintojen muutoksen tapahtuvaksi verojen muuttuessa.

Kampanjat

Koska Casio-laitteiden päivitys on nyt erityisen ajankohtainen, tarjoamme Vektori ja Mando -kassajärjestelmille elokuun aikana alkaviin sopimuksiin 3kk kassalisenssit veloituksetta.

Lisätietoa Mandosta saat täältä ja Vektorin esittelyn löydät täältä!

 

Ota yhteyttä - me kerromme miten voimme auttaa

Juho Pirhonen
Puh.nro: 044 3700 406

Ville Hakala
Puh.nro: 044 3700 410

Yhteydenotto


  "Olemme hoitaneet maksupääteasioita TTL Systemsin kanssa ja palvelu on ollut aina erinomaisen hyvää! Aikataulut ovat pitäneet ja kaikesta sovitusta ollaan pidetty hyvin kiinni. Reagointi yllättäviinkin asioihin on sujunut aina luotettavasti ja nopeasti. Henkilökunta on ammattitaitoista."

  "Yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Apua on saanut heti ja laitteet ovat toimineet hienosti."

  "Hyvä, pitkä yhteistyö."

  "Kahvila Kodinsydämen ja TTL:n välinen yhteistyö on ollut erittäin asiantuntevaa ja yrittäjänä arvostamme erityisesti TTL:n nopeutta hoitaa asia kuin asia pikavauhtia! Kiitämme saumattomasta yhteistyöstä!"

  "Henkilökohtainen !!! :) Hyvä ja nopea palvelu kaikissa kassa-asioissa"

  "Palvelu on ollut nopeaa ja miellyttävää."

  "Nopea palvelu ongelmatilanteissa."

   "Olemme käyttäneet TTL-systemsin palveluita ja casio-kassajärjestelmiä lähemmäs vuosikymmenen, ja sekä järjestelmät että asiakaspalvelu ovat olleet hyvin toimivia"

   "Olemme koko ravintolan viiden vuoden ajan käyttäneet TTL:n palveluita. Palvelu on aina ollut henkilökohtaista ja ripeää"

  ”Palveluna meillä on kassajärjestelmä. TTL:n kanssa kaikki on toiminut sovitusti ja uutena yrittäjänä on tukea saanut aina tarvittaessa. Lisäksi järjestelmä vaikuttaa todella toimivalta ja meidän tarpeita palvelevalta, kunhan itse panostamme sen opiskeluun riittävästi ja pääsemme hyödyntämään järjestelmää kaikilta osin”.

  "Palvelualtis ja asiantunteva organisaatio, joka ymmärtää asiakkaansa liiketoimintaa"

  ”TTL Systems on hoitanut IT-asiamme mallikkaasti jo vuodesta 2007. Olipa kyseessä laitehankinnat tai vikatilanteiden korjaamiset, kaikki onnistuu. Ja ennen kaikkea nopeasti! Jukka Martikainen, Suomen Kuulostudio Oy”

  "TTL Systemsin kanssa kaikki toimii ja palvelu on hyvää sekä nopeaa."

  "Nopea palvelu ongelmatilanteissa"