Laitevalvonta

Hyvin usein ylläpito- ja helpdeskpalvelut keskittyvät tulipalon sammutukseen ja jälkihoitoon, ja sen jälkeen kenties pähkäillään ongelman alkuperäistä aiheuttajaa.

Käyttämällä MSP:n Solarwinds -ohjelmistoa me pyrimme estämään tulipalojen syttymisen.

Ennaltaehkäisevä tarkkailu ja puuttuminen

Solarwindsin avulla me pidämme ympäristösi kunnossa ja pyrimme ehkäisemään ennakoimattomat käyttökatkot. Sanalla ”valvonta” saattaa olla ikävä kaiku, mutta me emme kyttää sitä mitä niillä laitteilla tehdään vaan mm. seuraavia asioita:

  • Tietokoneen laitteiston tila: mm. kovalevyn täyttöaste ja käyttöaste, muistin ja prosessorin käyttöaste
  • Windowsin päivitysten ajantasaisuus, ja tarvittaessa pakotamme päivityksen työasemalle
  • Erilaisten lisäohjelmien kuten mm. selainten, Adoben tuotteiden ja Java-päivitysten tilatieto ja jakelu
  • Verkkolaitteiden ja tulostinten tilan ja kunnon valvonta

Lyhyesti sanottuna me tarkkailemme ympäristösi tilaa ja puutumme ennalta asioihin jotka saattaisivat aiheuttaa tulevaisuudessa riskejä laiterikon, tietoturvan tai muun muodossa. Esimerkkejä ohjelmiston mahdollisuuksista:

  • Saamme tiedon valvottujen tulostinten ja monitoimilaitteiden paperitukoksista: jos sama tulostin jumittelee usein, ehdotamme sen huoltoa jo ennen kuin se leviää täysin ja kieltäytyy tulostamasta kokonaan.
  • Jollain käyttäjällä on hyvin vanhat selaimen tietoturvapäivitykset joka altistaa tietoturvauhille. Kenties selaimen päivitystoiminto on jumiutunut, tai käyttäjä lykkää päivityksiä jatkuvasti. Voimme päivittää selaimen etäältä ajan tasalle.
  • Jonkin verkkolaitteen suoritinkäyttö on hyvin lähellä maksimia suuren osan ajasta. Suosittelemme verkkolaitteen uusimista oikein mitoitetuksi, koska laite on selvästi liian pieni käyttöön nähden ja toimii suorituskykynsä äärirajoilla.

Luottamus on ykkösasia

Työkalun avulla me näemme paljon tietoja järjestelmistäsi ja pystymme tekemään etämuutoksia lähes mihin tahansa. Tämän vuoksi määrittelemme kanssasi sopimustasolla hyvin tarkkaan mitä seurataan ja mihin puututaan, ja hyväksytetäänkö tehtävät muutokset ennakolta.

Tilaa ilmainen kartoituskäynti – katsotaan miten voimme auttaa!