Laitteet

Laitteiden järkevä mitoitus ja elinkaarenhallinta on yksi isoimpia laiteinvestoinnin kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Valikoimastamme löydät tietotekniikan työkalut lähes kaikkiin tarpeisiin.

Kannettavat tietokoneet

Kannettava tietokone on nykyään lähes jokaisen työntekijän vakiovaruste. Sen valitsemisessa on kuitenkin monta mutkaa matkassa:

 • Yritys- vai kuluttajasarjan kone? Yrityskoneet ovat ominaisuusvertailussa kalliimpia, mutta ne on suunniteltu pidemmälle elinkaarelle. Jo takuu on usein 3 vuotta, ja varaosia saa pitkään takuuajan päättymisen jälkeen. Usein yrityssarjojen koneet on valmistettu alumiinista ja magnesiumista muovin sijaan, eli ne kestävät paremmin myös kuljetusta.
 • Yrityskoneissa on kevyempään ja raskaampaan käyttöön tarkoitettuja koneita, ja tätä ei voi suoraan päätellä esimerkiksi teknisistä tiedoista.
 • Minkä kokoinen näyttö? Koot vaihtelevat 12 ja 17 tuuman välillä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa että mitä liikkuvampaan käyttöön laite tulee sitä pienemmällä näytöllä se kannattaa ottaa. Koon pieneneminen näkyy yleensä suoraan painonsäästönä
 • Millainen näyttö? Antiglare -näytössä on huonompi värintoisto, mutta sitä voi käyttää myös ulkona tai vaikka kahvilassa koska se ei heijastele ulkopuolisista valonlähteistä. Kuluttajalaitteissa yleinen näyttötyyppi on BrightView jossa näytön pinta on kuin peili – värit ovat upeat mutta siitä tosiaan heijastuu kaikki.
 • Tekniset speksit? Prosessoriksi Celeron, i3, i5 vai i7? Keskusmuistiksi 4, 8 vai 16Gt? Tämä kaikki riippuu siitä mitä sillä laitteella on tarkoitus tehdä.
 • Perinteinen vai SSD-kovalevy? SSD-levyissä ei ole liikkuvia osia eli ne ovat tärinänkestäviä, kuluttavat vähän akkua ja ovat kevyitä. SSD:n hajotessa kannattaa olla varmuuskopiointi kunnossa, koska yleensä sisältö on silloin enemmän tai vähemmän menetetty.
 • Tarvitaanko fyysinen verkkoportti? Se ei ole enää itsestäänselvyys. Eikä DVD-asema.

Tässä on muutamia esimerkkejä siitä mitä me mietimme kun asiakas pyytää tarjousta kannettavasta.

Valikoimassamme on mm. HP:n ja Lenovon laadukkaat yrityskannettavat käyttöönottoasennuksella tai ilman. Meillä on myös niiden takuuhuolto, eli apua saa ongelmatilanteissa helposti.

Työasemat

Kyllä niitä pöytäkoneitakin edelleen käytetään, erityisesti silloin kun liikkuvuuden tarve on vähäinen mutta suorituskyvyn tarve on suuri. Työasemia löytyy puolikkaan maitopurkin kokoisista pikkukoneista kymmenien kilojen painoisiin tehomyllyihin. Olennaisia valinnassa ovat jälleen suorituskykyvaatimukset ja takuuasiat.

Työasemat puolustavat paikkaansa edelleen mikäli tarvitaan jotain seuraavista:

 • Suuri suorituskyky, kuten grafiikka ja suunnittelu
 • Suuret kovalevyt esimerkiksi videotiedostojen paikalliseen säilytykseen ja editointiin
 • Yli kolmen näytön kokoonpanot
 • Iso näyttö mutta siro asennus, esimerkiksi suoraan näytön taakse ripustettavat työasemat

Valikoimassamme on HP:n ja Lenovon pöytäkoneet ja tehotyöasemat kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin, ja meillä on myös niiden takuuhuoltovaltuutus.

Tulostimet ja monitoimilaitteet

Paperiton toimisto on ollut puheissa koko 2000-luvun. Sitä odotellessa suurimmassa osassa yrityksiä on edelleen tarve tuottaa erivärisiä merkkejä ja kuvia valkoiselle ohuelle puukuitulevylle, ja myös tähän meiltä löytyy välineet.

Tulostin vai monitoimilaite?

Tulostin tulostaa ja monitoimilaite myös skannaa. Eroja on tulostusnopeuden, värien, tekniikan ja koon (A4, A3) lisäksi erilaisissa lajittelijoissa ja viimeistelijöissä:

 • Tarvitaanko tulosteille nidonta?
 • Onko tarve skannata isompia asiakirjanippuja automatisoidusti vai riittääkö arkki kerrallaan
 • Mustavalkoista vai värillistä?
 • Laser vai mustesuihku?

Ja se tärkein kysymys: kuinka paljon kuukaudessa tulostetaan?

Yksi isoimpia kompastuskiviä on usein se, että laite mitoitetaan liian pieneksi tai liian suureksi käyttöön nähden. Liian pieneksi mitoitetun laitteen tulostuskustannukset karkaavat: laite on halpa hankkia, mutta värit ja varaosat ovat kalliita. Liian suureksi mitoitetussa laitteessa hankintahinta on kova, mutta värejä ei jouduta vaihtamaan juuri koskaan ja laitetta käytetään vajaakapasiteetilla.

Me mitoitamme sinulle tulostusmääriesi perusteella toimintaasi sopivan laitekokoonpanon!

Tulostimia ja monitoimilaitteita saa nykyään perinteisen osta-laite-ja-osta-värejä -mallin mukaan myös kuukausimaksulla jonka päälle tulee joku hinta per mustavalkosivu ja per värisivu. Tällöin laitteeseen ei tarvitse sitoa pääomaa ja värit ja huollot kuuluvat hintaan, joten tulostuskustannukset on helppo ennustaa joka kuukaudelle.

Valikoimassamme on HP:n ja Canonin tulostimet ja monitoimilaitteet. Kerro meille toiminnastasi, valitaan yhdessä sopiva laite!

Tarvikkeet

Valikoimassamme on myös laadukkaat laukut, näppäimistöt, hiiret, tietoturvasuojat ja erilaiset kaapelit. Kaikki millä toimistosi saadaan toimimaan!

Kerro meille toiminnastasi – me kerromme miten voimme auttaa!