Yritysverkot

Yrityksen verkkojen vaatimukset poikkeavat merkittävästi kotiverkkojen vaatimuksista: on oltava erillisiä verkkoja vieraille ja asiakkaille, ja kenties tuotanto ja toimisto on erotettu toisistaan tietosuoja- ja kuormanhallintasyistä.

Langalliset verkot

Toimitamme ja asennamme oikein mitoitettuja ja asiakkaan tarpeiden mukaan konfiguroituja langallisen verkon laitteita kuten kytkimiä ja reitittimiä. Ne ovat kaapeloinnin lisäksi verkon varsinainen selkäranka, ja esimerkiksi niiden konfiguroinnissa tapahtuvat virheet saattavat näkyä myöhemmin vaikeasti selvitettävinä verkko-ongelmina.

Myös niiden mitoitus on tärkeää. Liian pieneksi mitoitetut laitteet saattavat pätkiä kuorman alla, ja taas liian suureksi mitoitetut tuottavat turhaan kustannuksia. Hallittavilla verkkolaitteilla voidaan luoda erilaisia rinnakkaisia verkkoja joiden laitteet eivät näe toisiaan, ja näin erottaa esimerkiksi neuvottelutilat kokonaan toimiston sisäverkosta.

Langattomat verkot

Ei ole yhdentekevää millä laitteilla langaton verkko pystytetään. On aina järkevää erottaa vieraille tarkoitettu verkko yrityksen sisäisessä käytössä olevasta verkosta tietoturvan vuoksi. Päivittäistä tekemistä helpottaa myös oikein konfiguroitu monen tukiaseman kokoonpano, jossa laitteet kuten tietokoneet löytävät automaattisesti aina lähimmän tukiaseman. Siten verkko toimii katkottomasti myös talon sisällä paikkaa vaihdettaessa.

Palomuurit ja turvallisuus

Verkon kautta ulkopuolelta tapahtuvat murtoyritykset yleistyvät jatkuvasti. Tunkeutumista voidaan yrittää myös esimerkiksi asiakas-Wlanin kautta. Tämän vuoksi on ensisijaisen tärkeää että verkko on jo alusta saakka suunniteltu turvalliseksi, sen laidalla on oikein mitoitettu ja konfiguroitu palomuuri ja kaikkien verkon laitteiden asetuksissa on otettu käyttöön tarpeelliset turvatoiminnot. Unohtamatta sitä kaikista tärkeintä asiaa, eli missään laitteessa ei ole käytössä oletussalasanat.

Verkon suunnittelussa huomioitavia asioita on paljon, vaikka se ei olekaan mitään varsinaista salatiedettä. Usein on kuitenkin tehokkaampaa antaa ammattilaisen hoitaa se ja keskittyä siihen missä itse on ammattilainen.

Mietitään yhdessä juuri sinun yritykseesi sopivin verkkoratkaisu!